Haaruitval en kaalheid

Uitstraling, charisma en persoonlijkheid worden door diverse factoren bepaald. Het gebruik van stem, expressie, kleding spelen allemaal een belangrijke rol. De eerste indruk wordt echter voor een groot deel bepaald door je  gezicht en je haardracht. Wanneer er sprake is van ongewenste haaruitval of kaalheid kan dat leiden tot grote onzekerheid. Door effecten van o.a. een dieet, narcose, medicijngebruik, chemotherapie of stress kan de haargroeicyclus en de hoofdhuid verstoord raken, waardoor haaruitval of kaalheid plaats kan vinden.

De meest voorkomende haarproblemen zijn:

  • last van beperkte of tijdelijke kaalheid als gevolg van een ziekte (bijvoorbeeld alopecia);
  • last van haaruitval of kaalheid als gevolg van een behandeling (bijv. Chemotherapie);
  • haar heeft gewoon een slechte conditie (is te vet/te droog) of heeft gespleten haarpunten;
  • haar wordt dunner.

De meest voorkomende hoofdhuidproblemen zijn:

  • last van eczeem, irritatie, korstvorming of jeuk;
  • hoofdhuid heeft gewoon een slechte conditie (is te vet zie figuur 2 als voorbeeld of juiste een te droge huid waardoor schilvers ontstaan zie figuur 4).

Deze laatste categorie is vaak het gevolg van een of meerdere van navolgende oorzaken of zelfs een combinatie daarvan;

  • er blijven "afvalstoffen” achter op de hoofdhuid na behandeling met chemotherapie waardoor het haar en de hoofdhuid langzamer herstellen;
  • als gevolg van een ziekte (bijvoorbeeld psoriasis);
  • een slechte doorbloeding van de hoofdhuid waardoor onvoldoende voedingsstoffen worden doorgegeven aan het haarzakje (folikel) en hierdoor de conditie van het haar of hoofdhuid verder afneemt.

Zoals al genoemd zijn er verschillende vormen en oorzaken van haarverlies. We benoemen hier enkele veel voorkomende varianten.

Wil je meer weten? klik op het gewenste item en lees verder

Bron: www.huidinfo.nl website met betrouwbare en actuele informatie over de huid en huidziekten geschreven door Nederlandse dermatologen.
Tip trefwoorden: haaruitval, haar en hoofdhuid problemen.
 

Noot: Onderstaande afbeeldingen zijn gemaakt met de Mediscope

 

figuur 1 Overmatig talg

figuur 2 Schilverig haar (roos)

 

figuur 3 Gezond haar 

 

Meer informatie over wassen, knippen of overige salon behandelingen?

klik op onderstaande icoon

Onze oplossingen

Haarwerken en haarstukjes

Wij hebben een grote collectie haarwerken en haarstukjes. Onze collectie bestaat uit verscheidene merken, leveranciers en prijsklasses. Voor iedereen is er een ruime keuze mogelijk. Naast aanschaf bieden wij ook hulp bij het dagelijkse gebruik en onderhoud.

01

Maatwerk haarwerk

Een maatwerk haarwerk wordt zoals het woord al aangeeft volledig op maat en handgemaakt vervaardigd.

02

Hoofdhuidanalyse en verzorging

Wij zijn niet alleen een ANKO certificeerde salon, maar ook een Mediceuticals gecertificeerde kapsalon. Dit betekent dat wij een hoofdhuid- en haaronderzoek mogen uitvoeren met een Medi-scoop en u een goed en passend advies kunnen geven over de verschillende Mediceuticals producten-lijnen die wij natuurlijk ook mogen voeren.

 
03

Onze verzorgingsproducten

De kapperie gebruikt en verkoopt meerdere verschillende verzorgingsproducten en lijnen. Elke lijn of product heeft zo zijn eigen kenmerken.

04

Bekijk ons modellenboek

Hier kunt u albast een kijkje nemen in ons uitgebreide assortiment. Tijdens uw bezoek aan onze salon kunnen we natuurlijk ook de laatste haarwerken laten zien.

05

Tops, petten, sjaals en meer

Wanneer je te maken krijgt met haarverlies en je je hoofd graag wilt bedekken op een manier die het best bij jou past en je wilt (even) geen pruik dragen, dan zijn er verschillende alternatieven.

06

Het laatste nieuws

Openingstijden

Maa
gesloten
Din
9:00 – 17:00
Woe
9:00 – 17:00
Don
9:00 – 17:00
Vrij
9:00 – 17:30
Zat
9:00 - 15:00
Zon
Gesloten