Volg ons op Facebook  
Telefoonnummer: 026 - 3816082
entree-dekapperie Haarwerksalon Pand De Kapperie detail Kapperie detail lidy Kapperie Pand De Kapperie Banner006 Banner004

Wat kost mij een pruik?

Het antwoord op deze vraag is enerzijds afhankelijk van de kosten van de pruik of haarwerk zelf en anderzijds is dit afhankelijk van de hoogte van de vergoeding van uw zorgverzekeraar. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van de medische indicatie.

Haarwerk zelf

Hoeveel een pruik/haarwerk kost is afhankelijk van verschillende factoren. De basisprijs van een pruik bestaat uit de kosten van het materiaal, de hoeveelheid techniek en de arbeidstijd. Materiaal keuzes tussen echt (europees of aziatisch) of synthetisch haar, het merk en de lengte van het haar maken de pruik/haarwerk duurder of goedkoper. Uiteraard zijn handgeknoopte pruiken in hét algemeen kostbaarder dan machinaal geproduceerde modellen. Volledig maatwerk (waarbij een ontwerp en mal gemaakt moet worden) zijn natuurlijk kosten verhogend. Dit geldt ook voor aanvullende technische voorzieningen voor met namen het binnenwerk zoals lacefront, monofilament.
Tenslotte speelt ook het kostenplaatje van de leverancier een rol. Omdat de salon grenst aan aan het woonhuis, zijn we instaat deze kosten laag te houden. Als indicatie geldt dat de goedkoopste variant 495 euro kost en dit bedrag kan oplopen tot wel 4.750,00 euro (Follea haarwerk met onbewerkt Europees natuurhaar).

De Kapperie streeft naar een oplossing die in alle opzichten het beste bij u past.

de Kapperie als zorgaanbieder

De Kapperie treedt op als zorgverlener als het gaat om haarwerken en pruiken. Daarom heeft de Kapperie contracten afgesloten met de meeste zorgverzekeraars. De huisarts of specialist kan in geval van medische noodzaak een medische verklaring uit schrijven voor het verstrekken van een haarwerk. Op basis van deze medische indicatie komt u voor een vergoeding in aanmerking.
Doordat wij gecertificeerd zijn door de A.N.K.O en beschikken over een vecozo certificaat en aansluiting kunnen wij direct bij uw zorgverzekeraar declareren. Bij de aanschaf van uw pruik of haarwerk verrekenen wij dan het vergoedingsbedrag van uw zorgverzekeraar direct op de aanschafprijs.

 

De intake verzorgen wij geheel gratis en is geheel vrijblijvend. Tijdens de vervolgafspraken kunnen haarwerken vrijblijvend gepast worden. Ook als wij deze voor u op zicht moeten laten komen. Hier zijn voor ons verzend- en administratiekosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 30 euro. Deze kosten komen voor u te vervallen op het moment dat u besluit om een haarwerk bij ons aan te schaffen.


*A.N.K.O.= Algemene Nederlandse Kappers Organisatie

 

 

Zorgverzekeraars

De kapperie is een gecontracteerde zorgverlener.

Op medische indicatie van uw huisarts of specialist kunt u voor vergoeding van uw pruik of haarprothese in aanmerking komen. De landelijke basisvergoeding bedraagt  € 436,00.  Indien u aanvullend verzekerd bent komt u in aanmerking voor een extra vergoeding, waarvan de hoogte verschilt per zorgverzekeraar en verzekeringspakket. Dit kunt u nakijken in uw aanvullende polisvoorwaarden. Daarbij kan het interessant zijn om van zorgverzekeraar te wisselen. 

Wilt u zelf opzoeken wat u als vergoeding krijgt van uw aanvullende zorgverzekering? klik op het logo van de verzekeraar en u komt direct op de vergoedingzoeker van de maatschappij. Afhankelijk of en zo ja welke aanvullende verzekering u heeft komt u voor vergoeding in aanmerking. Te ingewikkeld? Geen punt wij kunnen het ook voor u opzoeken. Vergeet daarom niet uw pasje van uw verzekering mee te nemen.

Aan de rechterkant vindt u een selectie van de meest voorkomende partijen. Bovenaan staat de independer.nl, hier vindt u direct de vergoedingen van verscheidene zorgverzekeraars. Staat uw maatschappij er niet bij? Geen probleem, de Kapperie helpt u bij het vinden van het antwoord.

 

                        
     
     
     
     
     
     
     
     
     
       
  zorgverzekeringwijzer  

 

 

 

© 2015 De Kapperie