Wat kost mij een haarwerk?

Wat het jou kost is is afhankelijk van de kosten van het haarwerk zelf en van de hoogte van de vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van de medische indicatie.

Wat kost het haarwerk zelf?

Hoeveel een haarwerk (haarstuk of pruik) kost is afhankelijk van verscheidene factoren. De basisprijs van een pruik bestaat uit de kosten van het materiaal, de hoeveelheid techniek en de arbeidstijd. Materiaal keuzes tussen echt (europees of aziatisch) of synthetisch haar, het merk en de lengte van het haar maken het haarwerk duurder of juist goedkoper. Uiteraard zijn handgeknoopte pruiken in hét algemeen kostbaarder dan machinaal geproduceerde modellen. Volledig maatwerk (waarbij een ontwerp en mal gemaakt moet worden) zijn natuurlijk ook kosten verhogend. Dit geldt ook voor aanvullende technische voorzieningen zoals: het binnenwerk zoals lacefront, monofilament.
Tenslotte speelt ook het kostenplaatje van de haarwerk leverancier een rol. Omdat de salon van de Kapperie grenst aan aan het woonhuis, zijn we instaat deze kosten relatief laag te houden. Als indicatie geldt dat de goedkoopste variant 452 euro kost en dit bedrag kan oplopen tot wel 4.750,00 euro (Follea haarwerk met onbewerkt Europees natuurhaar).

De Kapperie streeft naar een oplossing die in alle opzichten het beste bij u past.

de Kapperie als zorgaanbieder

De Kapperie treedt op als zorgverlener als het gaat om haarwerken en pruiken. Daarom heeft de Kapperie contracten afgesloten met de meeste zorgverzekeraars. De huisarts of specialist kan in geval van medische noodzaak een medische verklaring uit schrijven voor het verstrekken van een haarwerk. Op basis van deze medische indicatie maken wij een apart behandelplan op en komt u voor een vergoeding in aanmerking.

Doordat wij gecertificeerd zijn door de A.N.K.O en beschikken over een vecozo certificaat en aansluiting kunnen wij direct bij uw zorgverzekeraar declareren. Bij de aanschaf van uw haarwerk verrekenen wij dan het vergoedingsbedrag (vanuit de basisverzekering) van uw zorgverzekeraar direct op de aanschafprijs. Bij sommige (gelukkig de meeste) zorgverzekeraars kunnen wij ook een eventuele aanvullende vergoeding direct verrrekenen. De hoogte van deze vergoeding verschilt sterk bij elke zorgverzekeraar en van de al dan niet afgesloten aanvullende ziekte kosten verzekering. Bij sommige zorgverzekeraars is het (helaas) niet mogelijk om de aanvullende vergoeding te verrekenen en zult u dit zelf rechtstreeks moeten declareren.

De intake verzorgen wij geheel gratis en is geheel vrijblijvend. Tijdens de vervolgafspraken kunnen ook de haarwerken vrijblijvend gepast worden. Bij 2de zichtzending hanteren wij wel de regel dat de kosten die wij speciaal voor u moeten maken wel doorgerekend worden. Dit geldt met name voor verzend- en administratiekosten. Deze kosten bedragen €45,-. Deze kosten komen voor u te vervallen op het moment dat u besluit om een haarwerk bij ons aan te schaffen. Kosten voor haarwerken die wij zelf op voorraad hebben, rekenen wij natuurlijk niet door.


*A.N.K.O.= Algemene Nederlandse Kappers Organisatie

Zorgverzekeraars

De kapperie is een gecontracteerde zorgverlener.

Op medische indicatie van uw huisarts of specialist kunt u voor vergoeding van uw haarwerk of haarprothese in aanmerking komen. De landelijke basisvergoeding bedraagt voor het jaar 2023: €454,50.  Indien u aanvullend verzekerd bent komt u in aanmerking voor een extra vergoeding, waarvan de hoogte verschilt per zorgverzekeraar en verzekeringspakket. Dit kunt u nakijken in uw aanvullende polisvoorwaarden. Daarbij kan het interessant zijn om van zorgverzekeraar te wisselen. 

Wilt u zelf opzoeken wat u als vergoeding krijgt van uw aanvullende zorgverzekering? Te ingewikkeld? Geen punt wij kunnen het ook voor u opzoeken. Vergeet daarom niet uw pasje van uw verzekering mee te nemen.

Aan de rechterkant op deze pagina vindt u een vergoedingenwijzer vanuit de branche organisatie van haarwerkspecialisten. Hier vindt u direct de vergoedingen van verscheidene zorgverzekeraars. Staat uw zorgverzekeraar er niet bij? Geen probleem, de Kapperie helpt u bij het vinden van het antwoord.

 

Kapsalon:Indien je een afspraak wilt verzetten of annuleren, vragen wij je dit tenminste 24 uur van te voren te doen. Vergeet jij je afspraak dan brengen wij 100% van het behandelbedrag in rekening. Meld je je korter dan 24 uur van tevoren af, dan zijn wij genoodzaakt 50% van het behandelbedrag in rekening te brengen.

Haarwerken:Gaat het om een Intake gesprek van een uur, deze is geheel gratis, maar als je niet afmeld zonder gegronde reden dan rekenen wij hier 45,- voor. 

Onze oplossingen

Haarwerken en haarstukjes

Wij hebben een grote collectie haarwerken en haarstukjes. Onze collectie bestaat uit verscheidene merken, leveranciers en prijsklasses. Voor iedereen is er een ruime keuze mogelijk. Naast aanschaf bieden wij ook hulp bij het dagelijkse gebruik en onderhoud.

01

Maatwerk haarwerk

Een maatwerk haarwerk wordt zoals het woord al aangeeft volledig op maat en handgemaakt vervaardigd.

02

Hoofdhuidanalyse en verzorging

Wij zijn niet alleen een ANKO certificeerde salon, maar ook een Mediceuticals gecertificeerde kapsalon. Dit betekent dat wij een hoofdhuid- en haaronderzoek mogen uitvoeren met een Medi-scoop en u een goed en passend advies kunnen geven over de verschillende Mediceuticals producten-lijnen die wij natuurlijk ook mogen voeren.

 
03

Onze verzorgingsproducten

De kapperie gebruikt en verkoopt meerdere verschillende verzorgingsproducten en lijnen. Elke lijn of product heeft zo zijn eigen kenmerken.

04

Bekijk ons modellenboek

Hier kunt u albast een kijkje nemen in ons uitgebreide assortiment. Tijdens uw bezoek aan onze salon kunnen we natuurlijk ook de laatste haarwerken laten zien.

05

Tops, petten, sjaals en meer

Wanneer je te maken krijgt met haarverlies en je je hoofd graag wilt bedekken op een manier die het best bij jou past en je wilt (even) geen pruik dragen, dan zijn er verschillende alternatieven.

06

Het laatste nieuws

Openingstijden

Maa
gesloten
Din
9:00 – 17:00
Woe
9:00 – 17:00
Don
9:00 – 17:00
Vrij
9:00 – 17:30
Zat
9:00 - 15:00
Zon
Gesloten