Haaruitval als gevolg van Corona

HAARUITVAL DOOR CORONA (COVID-19)

 

 

 

 

 

 

Heeft u het coronavirus gehad en merkt u een plotselinge toename in haaruitval en/of kale plekken op uw hoofd? Deze klacht komt inmiddels vaker voor onder vrouwen en mannen van verschillende leeftijdscategorieën met verschillende haarstructuren. Inmiddels zijn er een aantal verklaringen hiervoor bekend.

 

DIFFUSE HAARUITVAL DOOR CORONA

Haar groeit in drie fases. Deze zogenaamde haarcyclus bestaat uit; de groeifase (2 tot 6 jaar), de overgangsfase (1 tot 3 weken) en de rustfase (1 tot 3 maanden). Als je in een bepaalde periode meer haar aan je borstel of in het doucheputje vindt, dan is dat geen reden om ongerust te worden. Sterker nog, dit is hartstikke normaal. Uw haar bevindt zich dan in de rustfase. Vooral tijdens seizoenswisselingen is de kans vergroot op een rustperiode.

Door Covid-19 kan Telogeen Effluvium voorkomen, ook wel diffuse haartuitval genoemd. Dit fenomeen houdt in dat het haarcyclus verstoord wordt. Want immers zijn er cellen “aangevallen” wie het lichaam minder belangrijk vindt waardoor er dus ernstig meer haaruitval is dan normaal. Hierbij komen te veel haren in de rustfase (telogeene fase) terecht waardoor je last kunt krijgen van plotselinge grootschalige haaruitval. De rustfase wordt hierbij getriggerd door lichamelijke stress, maar ook emotionele stress.

Wil je meer informatie voor verzorging en andere oplossingen, bel gerust

0625002147

 

ACUTE VORM

De acute vorm van diffuse haaruitval komt vaak voor na een intens stressmoment. Het lichaam ervaart voor een bepaalde tijd ernstige lichamelijke stress als in ziekte en hoge koorts waardoor er uit het niets extreem haarverlies optreedt. Ook emotionele stress kan deze reactie veroorzaken. Gelukkig is de acute vorm van diffuse haaruitval vrijwel nooit blijvend. Het haar herstelt zich dan ook meestal na enkele maanden.

CHRONISCHE VORM

Het komt in een enkel geval wél voor dat haaruitval blijvend is. In dat geval spreken we van chronische diffuse haaruitval. Het haarverlies houdt hierbij langer dan 6 maanden aan. Ook bij deze vorm is in veel gevallen een langdurige stressfactor als oorzaak aan te wijzen. Maar het komt ook voor dat de oorzaak van het haarverlies onduidelijk blijft. Wel kunnen we stellen dat beide varianten van telogeen effluvium vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.

VOEDINGSTEKORT DOOR COVID-19

Door besmetting aan het coronavirus kan het lichaam snel uitgeput raken. Het lichaam kan dan ook door het gebrek aan energie een verminderde eetlust hebben, waardoor het lichaam de nodige voeding niet binnenkrijgt. Tekorten in de voeding kan haarverlies verergeren. Hiervoor zijn de Mediceuticals Bao-Med Food Supplementen een prima aanvulling.

 

EMOTIONELE STRESS

Het werd al een beetje benoemd, maar ook zonder de lichamelijke klachten kan ernstige emotionele stress de oorzaak zijn voor haaruitval. Ook zonder het krijgen van het coronavirus kan dit plaatsvinden. Zorg daarom dat je genoeg rust en ontspanning vindt. Vooral in deze moeilijke tijden is self-care belangrijk.

 

Naar het overzicht

Onze oplossingen

Haarwerken en haarstukjes

Wij hebben een grote collectie haarwerken en haarstukjes. Onze collectie bestaat uit verscheidene merken, leveranciers en prijsklasses. Voor iedereen is er een ruime keuze mogelijk. Naast aanschaf bieden wij ook hulp bij het dagelijkse gebruik en onderhoud.

01

Maatwerk haarwerk

Een maatwerk haarwerk wordt zoals het woord al aangeeft volledig op maat en handgemaakt vervaardigd.

02

Hoofdhuidanalyse en verzorging

Wij zijn niet alleen een ANKO certificeerde salon, maar ook een Mediceuticals gecertificeerde kapsalon. Dit betekent dat wij een hoofdhuid- en haaronderzoek mogen uitvoeren met een Medi-scoop en u een goed en passend advies kunnen geven over de verschillende Mediceuticals producten-lijnen die wij natuurlijk ook mogen voeren.

 
03

Onze verzorgingsproducten

De kapperie gebruikt en verkoopt meerdere verschillende verzorgingsproducten en lijnen. Elke lijn of product heeft zo zijn eigen kenmerken.

04

Bekijk ons modellenboek

Hier kunt u albast een kijkje nemen in ons uitgebreide assortiment. Tijdens uw bezoek aan onze salon kunnen we natuurlijk ook de laatste haarwerken laten zien.

05

Tops, petten, sjaals en meer

Wanneer je te maken krijgt met haarverlies en je je hoofd graag wilt bedekken op een manier die het best bij jou past en je wilt (even) geen pruik dragen, dan zijn er verschillende alternatieven.

06

Over ons

Wij zijn al meer dan 20 jaar een begrip in Arnhem en omgeving. In de jaren '90 begonnen als een dameskapsalon maar door de jaren heen uitgegroeid tot een all-round kapsalon waar jong en oud zich thuis voelt. 

Lidy van Dam

Top styliste, al 2 jaren achtereen modellen verzorgd op de Amsterdam Fashion Week

Monique van Hulzen

Openingstijden

Maa
gesloten
Din
9:00 – 17:00
Woe
9:00 – 17:00
Don
9:00 – 17:00
Vrij
9:00 – 17:30
Zat
9:00 - 15:00
Zon
Gesloten