Volg ons op Facebook  
Telefoonnummer: 026 - 3816082
entree-dekapperie Haarwerksalon Pand De Kapperie detail Kapperie detail lidy Kapperie Pand De Kapperie Banner006 Banner004

Oorzaken van kaalheid en uitval

De oorzaken van kaalheid en uitval van haren zijn zeer divers. Hieronder hebben wij voor u enkele meest voorkomend oorzaken op een rijtje gezet.

 • Haaruitval door geneesmiddelen

  Het gebruik van geneesmiddelen kan ook leiden tot haaruitval. De haaruitval treedt diffuus over het behaarde hoofd op. Bekend is natuurlijk de extreme haaruitval die kan optreden na het gebruik van bepaalde vormen van chemotherapie. Maar ook andere geneesmiddelen kunnen haaruitval veroorzaken. 

 • Haaruitval met verlittekening van de hoofdhuid

  Bij verlittekening van de huid verdwijnen de haarzakjes en kan op die plek van de huid geen haar meer groeien, ook niet na eventuele genezing van de oorspronkelijke aandoening. Haaruitval door interne aandoeningen.

 • Verschillende ziekten kunnen leiden tot haaruitval.

  Een belangrijk voorbeeld is problematiek met de schildklier. Dit kan leiden tot een diffuse haaruitval en gedeeltelijke uitval van de haren van de wenkbrauwen (bij een te traag werkende schildklier). Ook bepaalde aandoeningen waarbij te weinig voedingselementen uit het spijsverteringskanaal worden opgenomen kunnen leiden tot haaruitval.

 • Haaruitval door roken

  In de medische literatuur wordt melding gemaakt van een groter risico op haaruitval en kaalheid bij rokers dan bij niet-rokers. Dit wordt verklaard uit een verminderde doorbloeding van de huid bij mensen die roken. Hierdoor kan minder zuurstof en voeding de haarwortels bereiken, waardoor de kwaliteit van het haar achteruit gaat en zelfs gedeeltelijk kan uitvallen.

 • Trichotillomanie

  Deze vorm van haarverlies is het gevolg van herhaaldelijk trekken aan de haren door de patiënt zelf. Vaak gebeurt dit onbewust. Niet zelden betreft het draaien van de haren rond de vingers. Een vrij scherp begrensde kale of spaarzaam behaarde plek is het gevolg. Het stoppen van het manipuleren van de haren leidt meestal tot een volledig herstel van de haargroei.

 • Tractie-alopecie

  Bij tractie-alopecie ('haaruitval door trekken') ontstaat bij bepaalde kapsels waarbij een continue tractie aan de haren plaatsvindt. Strak gevlochten vlechten (bv. bij rastakapsels), bepaalde strak opgebonden paardestaarten en frequent toepassen van een krullenset kunnen leiden tot tractie-alopecie. Wanneer de tractie herhaaldelijk en zeer langdurig bestaat kan het haarverlies permanent blijken.

   

  Bron: http://www.huidinfo.nl website met betrouwbare en actuele informatie over de huid en huidziekten geschreven door Nederlandse dermatologen.

  Tip trefwoorden: haaruitval, haar en hoofdhuid problemen.

Terug
 

 

Een gezonde hoofdhuid.

Ook al heeft u te maken met (tijdelijke) kaalheid of dun haar, elke haar groeit beter als ook de hoofdhuid in een goede conditie is. Wist u dat medicinale shampoo’s kunnen helpen om na een chemobehandeling de op de hoofdhuid achtergebleven afvalstoffen te verwijderen? Door jarenlange research naar oorzaken van dunner wordend haar en hoofdhuidproblemen heeft Mediceuticals® zich ontwikkeld tot een superieur product. Mediceuticals® is ontwikkeld door dermatologische wetenschappers die de meest geavanceerde farmaceutische methoden en natuurlijke grondstoffen in de receptuur hebben verwerkt en toegepast. Omdat wij overtuigd zijn van de werking van deze producten, hebben wij dit in ons assortiment opgenomen.

Passende oplossingen

Een volledig haarwerk (pruik) is vrijwel altijd noodzakelijk als er geen of vrijwel geen haar meer is. Haarwerken zijn gemaakt van echt haar of van een synthetisch materiaal. De synthetische haarwerken die wij in ons assortiment hebben, zijn niet van echt haar te onderscheiden. Indien noodzakelijk kunnen ook deze haarwerken op maat worden vermaakt door ze te knippen en te vervormen naar uw eigen wens. In ons assortiment bieden we haarwerken of haarstukjes van synthetische vezel, echt haar of een combinatie van beide. Verder is er nog keuze tussen een machinaal vervaardigd haarwerk, een handgeknoopt haarwerk of wederom een combinatie van beide. U kunt van ons verwachten dat we u de beste oplossing adviseren. De verschillen in levensstijl en financiële middelen spelen hierin uiteraard een rol. Een haarwerk of haarstuk dat het beste bij u past, is zeker niet per definitie ook de duurste oplossing. Ook hebben wij andere hoofdbedekking zoals mutsjes en sjaals.

© 2015 De Kapperie