Volg ons op Facebook  
Telefoonnummer: 026 - 3816082
entree-dekapperie Haarwerksalon Pand De Kapperie detail Kapperie detail lidy Kapperie Pand De Kapperie Banner006 Banner004

Onderhoud en verzorging van uw haarwerk

 

In het algemeen kunt u stellen dat u een pruik onderhoudt net als uw eigen haar. Voor beiden geldt dat lucht vervuiling en stof er op inwerken en huidvet en transpiratie opgenomen worden. Vanzelfsprekend vergt een pruik of haarwerk onderhoud en verzorging. Synthetisch haarwerk is heel gemakkelijk zelf te wassen. Met een speciale shampoo maakt men met koud tot lauw water een sopje. Gewone shampoos zijn niet bruikbaar omdat deze teveel wasactieve stoffen bevatten. Het is - in de meeste gevallen - niet toegestaan een warmte bron van welke aard dan ook te gebruiken om synthetisch haar te drogen. Hoewel het hier een hoogwaardige vezel betreft, mag die absoluut niet verwarmd worden. Vormverlies en in het ergste geval smelten, kan het gevolg zijn.                                   
Tip: De meeste zorgverzekeraars hebben een regeling voor de aanschaf van een wissel of reservepruik.  

Wist u dat: Wij de zorg voor het onderhoud van uw haarwerk voor u kunnen overnemen?

 

 

 

Wassen en frishouden van haarwerken.

Pruiken en haarstukken kunnen gewoon met de hand worden gewassen. Normaal gesproken doet u dit met 1 á 2 weken. Hoe doet u dit? U pakt een bakje en vult het met koud/ lauw water, dompel uw pruik of haarwerk in het water en voegt de voor uw haarwerk of pruik bestemde shampoo toe. Na ongeveer tien minuten goed uitspoelen met schoon koud/lauw water tot dat alle shampoo resten verwijderd zijn. Vervolgens voegt u aan uw haarwerk of pruik de bestemde balsem toe en laat dit opnieuw tien minuten intrekken. Daarna de balsem uitspoelen. U legt uw gewassen haarwerk of pruik in een droge handdoek en rolt deze handdoek op. U drukt voorzichtig tegen de handdoek zodat het meeste vocht uit de pruik of het haarwerk is verwijderd.

De pruik of het haarwerk kan niet tegen wrijving! Als u een synthetische pruik heeft zet u deze op de standaard en laat het zo drogen. Als het dan droog is brengt u uw haarwerk of pruik in model. Alleen als u een haarwerk heeft van echt haar kunt u het haar drogen door middel van een föhn.
Maak gebruik van de bijgeleverde conditioner, u kunt deze dagelijks gebruiken. Deze zorgt ervoor dat uw haarwerk of pruik niet uitdroogt en dat de vezel soepel blijft. Voeg eventueel extra glans toe door middel van een gloss-spray.

 

 

© 2015 De Kapperie