Onderhoud en verzorging van uw haarwerk

In het algemeen kunt u stellen dat u een pruik onderhoudt net als uw eigen haar. Voor beiden geldt dat lucht vervuiling en stof er op inwerken en huidvet en transpiratie opgenomen worden. Vanzelfsprekend vergt een pruik of haarwerk onderhoud en verzorging. Synthetisch haarwerk is heel gemakkelijk zelf te wassen. Met een speciale shampoo maakt men met koud tot lauw water een sopje. Gewone shampoos zijn niet bruikbaar omdat deze teveel wasactieve stoffen bevatten. Het is - in de meeste gevallen - niet toegestaan een warmte bron van welke aard dan ook te gebruiken om synthetisch haar te drogen. Hoewel het hier een hoogwaardige vezel betreft, mag die absoluut niet verwarmd worden. Vormverlies en in het ergste geval smelten, kan het gevolg zijn. 

Tip: De meeste zorgverzekeraars hebben een regeling voor de aanschaf van een wissel of reservepruik.

Wassen en frishouden van haarwerken.

Pruiken en haarstukken kunnen gewoon met de hand worden gewassen. Normaal gesproken doet u dit met 1 á 2 weken. Hoe doet u dit? U pakt een bakje en vult het met koud/ lauw water, dompel uw pruik of haarwerk in het water en voegt de voor uw haarwerk of pruik bestemde shampoo toe. Na ongeveer tien minuten goed uitspoelen met schoon koud/lauw water tot dat alle shampoo resten verwijderd zijn. Vervolgens voegt u aan uw haarwerk of pruik de bestemde balsem toe en laat dit opnieuw tien minuten intrekken. Daarna de balsem uitspoelen. U legt uw gewassen haarwerk of pruik in een droge handdoek en rolt deze handdoek op. U drukt voorzichtig tegen de handdoek zodat het meeste vocht uit de pruik of het haarwerk is verwijderd.

De pruik of het haarwerk kan niet tegen wrijving! Als u een synthetische pruik heeft zet u deze op de standaard en laat het zo drogen. Als het dan droog is brengt u uw haarwerk of pruik in model. Alleen als u een haarwerk heeft van echt haar kunt u het haar drogen door middel van een föhn.
Maak gebruik van de bijgeleverde conditioner, u kunt deze dagelijks gebruiken. Deze zorgt ervoor dat uw haarwerk of pruik niet uitdroogt en dat de vezel soepel blijft. Voeg eventueel extra glans toe door middel van een gloss-spray.

Wist u dat: Wij de zorg voor het onderhoud van uw haarwerk voor u kunnen overnemen?

Onze oplossingen

Haarwerken en haarstukjes

Wij hebben een grote collectie haarwerken en haarstukjes. Onze collectie bestaat uit verscheidene merken, leveranciers en prijsklasses. Voor iedereen is er een ruime keuze mogelijk. Naast aanschaf bieden wij ook hulp bij het dagelijkse gebruik en onderhoud.

01

Maatwerk haarwerk

Een maatwerk haarwerk wordt zoals het woord al aangeeft volledig op maat en handgemaakt vervaardigd.

02

Hoofdhuidanalyse en verzorging

Wij zijn niet alleen een ANKO certificeerde salon, maar ook een Mediceuticals gecertificeerde kapsalon. Dit betekent dat wij een hoofdhuid- en haaronderzoek mogen uitvoeren met een Medi-scoop en u een goed en passend advies kunnen geven over de verschillende Mediceuticals producten-lijnen die wij natuurlijk ook mogen voeren.

 
03

Onze verzorgingsproducten

De kapperie gebruikt en verkoopt meerdere verschillende verzorgingsproducten en lijnen. Elke lijn of product heeft zo zijn eigen kenmerken.

04

Bekijk ons modellenboek

Hier kunt u albast een kijkje nemen in ons uitgebreide assortiment. Tijdens uw bezoek aan onze salon kunnen we natuurlijk ook de laatste haarwerken laten zien.

05

Tops, petten, sjaals en meer

Wanneer je te maken krijgt met haarverlies en je je hoofd graag wilt bedekken op een manier die het best bij jou past en je wilt (even) geen pruik dragen, dan zijn er verschillende alternatieven.

06

Het laatste nieuws

Openingstijden

Maa
gesloten
Din
9:00 – 17:00
Woe
9:00 – 17:00
Don
9:00 – 17:00
Vrij
9:00 – 17:30
Zat
9:00 - 15:00
Zon
Gesloten