Dag van het haarwerk

Kwart Nederlanders gaat gebukt onder haarverlies 

 

Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen is in Nederland een taboeonderwerp. Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen hierdoor te maken krijgen met psychische problemen. Veel mensen raken in een isolement. Zij durven niet over hun probleem te praten, terwijl er tegenwoordig oplossingen zijn voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn. Kappersbranchevereniging ANKO wil het taboe rondom haarverlies doorbreken en organiseert hiervoor de Dag van het Haarwerk op donderdag 16 juni.

Pruiken en haarstukken zijn mede dankzij internationale sterren zoals Rihanna en Kim Kardashian tegenwoordig een trendy modeaccessoire. Deze acceptatie geldt niet of veel minder wanneer er uit noodzaak een haarstuk of pruik wordt gebruikt. Bijna een kwart (21 procent) van alle Nederlanders heeft last van blijvende of tijdelijke kaalheid, ofwel ruim 3,5 miljoen mensen.

Gevoel van schaamte

Haarverlies is zowel voor mannen als vrouwen een probleem, al is het taboe om erover te spreken bij vrouwen het grootst. Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen bij vrouwen meestal voor een gevoel van schaamte. Die schaamte weerhoudt velen ervan hulp te zoeken. Hierdoor is vaak onbekend welke mogelijkheden er zijn op het gebied van haarwerk. Vooroordelen en achterhaalde denkbeelden blijven hierdoor voortbestaan. Met de Dag van het Haarwerk willen erkende haarwerkspecialisten die bij de ANKO zijn aangesloten, hiermee definitief afrekenen.

Amateurs belemmeren goede hulp

Erkende haarwerkspecialisten herken je aan de ANKO-certificering. Zij worden meerdere keren per jaar bijgeschoold. Bij werk van amateurs kun je zien dat iemand een pruik draagt, maar bij haarwerken die gemaakt zijn door professionals zie je dat niet. “Er zijn helaas redelijk wat amateurs actief in onze sector”, volgens de voorzitter van de Sectie Haarwerken bij de ANKO. “Daardoor zijn er slechte producten op de markt.”

Ervaringsdeskundigen vertellen verhaal

Op donderdag 16 juni vindt een workshop plaats op het hoofdkantoor van de ANKO in Huizen. 
Er worden demonstraties gegeven door erkende haarwerkspecialisten.  Hiermee hopen we de drempel te verlagen voor mensen om op zoek te gaan naar een goede oplossing voor hun haar- en hoofdhuidproblemen.”

Tijdens de bijeenkomst in Huizen vindt er ook een discussie plaats over de oorzaken van haaruitval (bijvoorbeeld alopecia androgenetica of kaalheid als gevolg van chemotherapie) en de psychische problemen die er het gevolg van kunnen zijn. Kaalheid door chemotherapie is de oorzaak van ruwweg de helft van alle haaruitval bij mannen en vrouwen. Andere oorzaken van haaruitval zijn huidziekten, allergieën, brandwonden, stress en gebruik van medicijnen. In Huizen zijn op 16 juni ervaringsdeskundigen aanwezig en prof. dr. Arnold Oranje, specialist op het gebied van haarziekten. Marijke Helwegen en actrice Katarina Justic, die allebei haarwerkdragers zijn, zijn tijdens de Dag van het Haarwerk in Huizen aanwezig.

www.dagvanhethaarwerk.nl 

Naar het overzicht

Onze oplossingen

Haarwerken en haarstukjes

Wij hebben een grote collectie haarwerken en haarstukjes. Onze collectie bestaat uit verscheidene merken, leveranciers en prijsklasses. Voor iedereen is er een ruime keuze mogelijk. Naast aanschaf bieden wij ook hulp bij het dagelijkse gebruik en onderhoud.

01

Maatwerk haarwerk

Een maatwerk haarwerk wordt zoals het woord al aangeeft volledig op maat en handgemaakt vervaardigd.

02

Hoofdhuidanalyse en verzorging

Wij zijn niet alleen een ANKO certificeerde salon, maar ook een Mediceuticals gecertificeerde kapsalon. Dit betekent dat wij een hoofdhuid- en haaronderzoek mogen uitvoeren met een Medi-scoop en u een goed en passend advies kunnen geven over de verschillende Mediceuticals producten-lijnen die wij natuurlijk ook mogen voeren.

 
03

Onze verzorgingsproducten

De kapperie gebruikt en verkoopt meerdere verschillende verzorgingsproducten en lijnen. Elke lijn of product heeft zo zijn eigen kenmerken.

04

Bekijk ons modellenboek

Hier kunt u albast een kijkje nemen in ons uitgebreide assortiment. Tijdens uw bezoek aan onze salon kunnen we natuurlijk ook de laatste haarwerken laten zien.

05

Tops, petten, sjaals en meer

Wanneer je te maken krijgt met haarverlies en je je hoofd graag wilt bedekken op een manier die het best bij jou past en je wilt (even) geen pruik dragen, dan zijn er verschillende alternatieven.

06

Over ons

Wij zijn al meer dan 20 jaar een begrip in Arnhem en omgeving. In de jaren '90 begonnen als een dameskapsalon maar door de jaren heen uitgegroeid tot een all-round kapsalon waar jong en oud zich thuis voelt. 

Lidy van Dam

Top styliste, al 2 jaren achtereen modellen verzorgd op de Amsterdam Fashion Week

Monique van Hulzen

Openingstijden

Maa
gesloten
Din
9:00 – 17:00
Woe
9:00 – 17:00
Don
9:00 – 17:00
Vrij
9:00 – 17:30
Zat
9:00 - 15:00
Zon
Gesloten