Instructies voor op- en afzetten van haarwerken of haarstukken.

Natuurlijk zal de kapperie u uitgebreid helpen bij het leren omgan met uw haarwerk. Maar wilt u het toch even rustig nalezen, dan kan dat hier.

Het goed opzetten van de pruik is van essentieel belang, wanneer dat goed gedaan wordt is het onzichtbaar voor de buitenwereld, wat u dan weer meer zelfvertrouwen geeft. Aanwijzingen voor een goed resultaat:

  1. U legt het haarwerk op zijn kop met de voorkant naar u toe.
  2. Pak de achterkant met twee handen vast en zet het haarwerk ver op het voorhoofd, waarna u het haarwerk naar achteren over uw voorhoofd trekt. De voorkant van het haarwerk moet op de eigen haargrens geplaatst worden, wanneer er geen eigen haar meer is, leg dan vier vingers op het voorhoofd, daar bevindt zich de natuurlijke haargrens. Haarwerken die te laag op het voorhoofd geplaatst worden zien er onnatuurlijk uit.
  3. Aan de zijkanten voor de oren zitten baleinen, deze moeten beide op gelijke hoogte zitten, zodat haarwerk recht zit (deze klepjes daarna weer plat drukken). Wanneer de zijkanten naar buiten blijven staan ontstaat er een inkijk, wat er ook onnatuurlijk uitziet.
  4. Haal vervolgens uw wijsvinger langs de nekpartij zodat er geen haren van het haarwerk onder de achterrand blijven zitten.
  5. Wanneer u klaar bent met opzetten, wendt u dan aan om met een handspiegel te controleren of de achterkant en de zijkanten correct zitten.
  6. Als u extra zekerheid wilt hebben dat het haarwerk goed vast blijft zitten, is er de mogelijkheid om dubbelzijdig haarwerk tape te gebruiken (dit kan alleen wanneer er geen eigen haar meer is), wanneer er wel eigen haar is, is er de mogelijkheid om schuifspeldjes /clips of klitteband te gebruiken.
  7. Wanneer het haarwerk iets te los of te vast gaat zitten kan dat in de nek worden bijgesteld (verstelbare bandjes), dit kan door uzelf worden gedaan. Wanneer er teveel ruimte in het haarwerk ontstaat waardoor hij niet meer mooi aansluit op het hoofd (dit kan gebeuren doordat het hoofd warmte afgeeft en de pruik gaat uitzetten)  komt u bij ons terug en kan het haarwerk worden ingenomen.

 

Tips

  • Een haarwerk gemaakt van een synthetische vezel kan absoluut niet tegen hitte! Pas dus op met bijvoorbeeld: een al te hete (lees)lamp, aardappels afgieten, uitruimen van vaatwasser, kijken in de oven, hete föhn of krultang, een te hoog afgestelde sigaretten-aansteker of de geiser.
  • Kam uw haarwerk of pruik niet te veel, dit zorgt ervoor dat het model erg plat kan gaan zitten. Gebruik zoveel mogelijk uw handen met modelleren. Een haarwerk moet niet te netjes gaan zitten.

Onze oplossingen

Haarwerken en haarstukjes

Wij hebben een grote collectie haarwerken en haarstukjes. Onze collectie bestaat uit verscheidene merken, leveranciers en prijsklasses. Voor iedereen is er een ruime keuze mogelijk. Naast aanschaf bieden wij ook hulp bij het dagelijkse gebruik en onderhoud.

01

Maatwerk haarwerk

Een maatwerk haarwerk wordt zoals het woord al aangeeft volledig op maat en handgemaakt vervaardigd.

02

Hoofdhuidanalyse en verzorging

Wij zijn niet alleen een ANKO certificeerde salon, maar ook een Mediceuticals gecertificeerde kapsalon. Dit betekent dat wij een hoofdhuid- en haaronderzoek mogen uitvoeren met een Medi-scoop en u een goed en passend advies kunnen geven over de verschillende Mediceuticals producten-lijnen die wij natuurlijk ook mogen voeren.

 
03

Onze verzorgingsproducten

De kapperie gebruikt en verkoopt meerdere verschillende verzorgingsproducten en lijnen. Elke lijn of product heeft zo zijn eigen kenmerken.

04

Bekijk ons modellenboek

Hier kunt u albast een kijkje nemen in ons uitgebreide assortiment. Tijdens uw bezoek aan onze salon kunnen we natuurlijk ook de laatste haarwerken laten zien.

05

Tops, petten, sjaals en meer

Wanneer je te maken krijgt met haarverlies en je je hoofd graag wilt bedekken op een manier die het best bij jou past en je wilt (even) geen pruik dragen, dan zijn er verschillende alternatieven.

06

Over ons

Wij zijn al meer dan 20 jaar een begrip in Arnhem en omgeving. In de jaren '90 begonnen als een dameskapsalon maar door de jaren heen uitgegroeid tot een all-round kapsalon waar jong en oud zich thuis voelt. 

Lidy van Dam

Top styliste, al 2 jaren achtereen modellen verzorgd op de Amsterdam Fashion Week

Monique van Hulzen

Openingstijden

Maa
gesloten
Din
9:00 – 17:00
Woe
9:00 – 17:00
Don
9:00 – 17:00
Vrij
9:00 – 17:30
Zat
9:00 - 15:00
Zon
Gesloten